Márk Rózsakert Szőreg icon

Magyar Nemesítésű Rózsák

Üdvözöljük kertészetünk honlapján!

www.markrozsa.hu

Értékesítés

Magyar nemesítésű és kommersz rózsák értékesítése:

 

Ár:

- 1500.-Ft/db áfa mentes

 

 

A rózsák között megtalálhatóak:

 

-  a teahibridek,

- a floribundák, polianták, törpék és park rózsák, /bokorrózsák/ melyeket szoliterkért, ágyásba illetve sövénynek ültetve ajánlom figyelmükbe, ez esetben,  az alábbiak szerint:

-  egyenesen felfelé növő, szétálló és széthajló bokor formákban,

- a színek alapján egy fajtából vagy többől ,  minden színben és színárnyalatban

- számtalan variációban megvalósíthatóak az elképzeléseik, 30-40 cm, 50-60 cm,  60-80, 80-110-120 cm –ig méretekben.

 

Elérhetőségeim: Mobil.: +36 70/398 95 65, Email: godzsakne@invitel.hu

További elérhetőségen is kaphatóak Márk rózsafajták tavaszi értékesítésre: Holik Dóra, Mobil.: +36 70/230 99 24, Email: holik.dora@gmail.com

 

A rózsatövek átvétele, kiszállítása:

 

- Személyes  átvétellel,  egyeztetett időpontban telephelyünkön.

- Külön megegyezés alapján kiszállítjuk.

- Kisebb mennyiségek  postai utánvétel kerülnek kiszállításra, ebben az esetben:

 

- A  töveket fajtánként címkézzük. Gyökerüket nedves faforgáccsal fóliázzuk, dupla műanyag zsákba tesszük és így kerülnek  a papír dobozba,  ültetési tanácsadóval.

- A feladásáról értesítést küldünk.

 

A csomag zökkenőmentes átvételéhez, a megrendeléskor kérem  az átvevő telefonszámát, hogy a kiszállító tudja értesíteni.  Az így elküldött csomagokban a tövek  kibírják  a szállítást ami általában egy – két nap, Ha csak később szeretnék elültetni azt is kibírják, ha hűvös helyen tárolják addig.

 

További kérdéseikkel hívjanak a 06-70/398 95 65 –ön , vagy  keressenek a godzsakne@invitel.hu e-mailen.

 

Ültetési Tanácsok:

 

/ A kiszállításra  kerülő rózsatövek  ágai  10-15 cm,  a  gyökereket  25-30 cm hosszúak. /

A  tavaszi ültetéskor   fontos  visszavágni az ágakat 4-5 rügyre. Ez azt jelenti, hogy az ágakat 5-6 cm-re, a gyökerek végéből  1-2 cm-t,  kell le vágni ültetés előtt,  és vízbe állítva felszívatni , legalább két óra hosszat, de lehet egy éjszaka is. Az ültető  gödörbe jól iszapolják be  /a gyökérzethez közvetlen szerves trágyát nem szabad tenni /. Ültetés után takarják be földdel, úgy, hogy  az ágak ne maradjanak szabadon.

Ez azért fontos a tavaszi ültetésnél, mert ha szabadon marad, akkor a növényben lévő energia az időjárás hatására kihajt,  a szél és a nap hatására pedig kiszárad. A rózsánknak pedig,  előbb meg kellene gyökeresednie,  tehát a benne lévő energiát így erre fogja fordítani.  Ez kb. 3 hét addig csak locsolni kell, ha nincs csapadék. Ezután elkezd hajtani finoman meg lehet kapálni. Ezt követően lombtrágyával lehet a kondícióját növelni

 

Rózsa ültetés ősszel

 

Ültetés előtt metsszük vissza a növény gyökerét 1-2 cm-rel, a sérült, törött végeket is vágjuk le. Az ágakat nem kell visszavágni./majd csak tavasszal/

Állítsuk egy vödör vízbe legalább két óra hosszára, vagy  egy éjszakára, hogy felszívódjon. Ássunk ki egy  50x50x50 cm nagyságú gödröt  állítsuk bele a növényt, úgy, hogy  a szemzés helye kb. 1-2 cm-rel legyen a talajfelszín fölött ezt követően  porhanyós földdel félig feltöltjük a gödröt, beiszapoljuk,  majd teljesen teletöltjük és ismét beöntözzük,  várjunk kicsit, míg leülepedik, aztán készítsünk kb. 20-30 cm magas földkupacot a tövére, mely megvédi a kemény téli fagykároktól. Télen fagymentes , száraz  időben  érdemes megöntözni. Tavasszal, ha már nagyobb fagyok nem várhatóak akkor ki lehet bontani és visszavágni  8-10 cm-re.

 

 

 

 

 

Magyar nemesítésű rózsák. Márk rózsakert. Godzsák Zoltánné, rózsatermelő

A weboldalt készítette:
Kreatív Rendszerház Kft.
info@kreativrendszerhaz.hu